Glas in de keuken
glas
 

KEUKENTREND: glas, glas en nog eens glas
Glas is niet meer uit de keuken weg te denken, en zeker niet wanneer bijna alle fabrikanten voor dit materiaal lijken te zijn bezweken.

chocolateglasnolt-glas

Wat zijn de mogelijkheden met glas?
De mogelijkheden om glas in het keukeninterieur te integreren, zijn ontelbaar. Kleine details hier en daar of grote vlakken in hoogglans, het hangt allemaal af van jouw persoonlijke smaak. Zo kun je kiezen voor glazen keukenfronten, werkbladen, spatwanden of kleine details.

GLAZEN KEUKENFRONTEN
Een keuken met glazen keukenfronten is een echte eyecatcher. Maar wel het meest opvallend van alle hierna opgesomde mogelijkheden met glas. Voor waaghalzen dus, die het bovendien ook wel kunnen appreciëren dat de verschillende toepassingen immens zijn. Heel veel verschillende kleuren, de keuze tussen mat en glans en natuurlijk alle combinaties die je kunt gaan maken. The sky is the limit.

GLAZEN WERKBLADEN
Als je op zoek bent naar een stijlvol en hip element voor in de keuken, denk dan zeker eens na over een keukenblad in glas. Glazen werkbladen zijn niet enkel erg trendy, er zijn ook zoveel toepassingen mogelijk. Door er verlichting onder te plaatsen, bijvoorbeeld, of door het te laten voorzien van textuur of motieven, kun je een heel aparte en eigentijdse sfeer creëren.

Erbi staat bekend om zijn innovatieve karakter en terwijl alle anderen de strakke toer op gaan, overgiet hij zijn eigen collectie glaswerk met een romantische, eerder klassieke toets. De collectie Fiori, wat Italiaans is voor bloem, zijn glaswerkbladen die voorzien werden van een abstracte bloemenstructuur. Er zijn vier variaties verkrijgbaar: Fiori Chocolate, Fiori Caffé, Fiori Bianco en Fiori Cristallo.

GLAZEN SPATWANDEN
Glazen spatwanden zijn een mooi alternatief voor het klassieke tegelgebruik. Vooreerst is het kleurenschema gigantisch, zodat je voor zowat elke keuken in om het even welke kleur een bijpassende spatwand in glas kunt laten maken. Ze zijn gemakkelijk te reinigen, enerzijds omdat glas op zich al gemakkelijk te onderhouden is en anderzijds omdat de spatwand uit één effen stuk bestaat (geen groeven dus). Een kleinere keuken met een goed georiënteerde glaswand lijkt bovendien groter.

Of je bent er gigantisch voor of net heel erg tegen. Nolte houdt wel van wat frivoliteit en dat vertaalt zich hier in spatwanden met sfeervolle motieven. Er zijn zes verschillende panelen beschikbaar: espresso, kiwi, sinaasappel, peper, berkenbos en bessen.

DETAILS IN GLAS
Voor wie het liever allemaal wat meer ingetogen heeft, zijn kleine details in glas een goed alternatief. Een rijtje kastjes of een aantal plankjes waaronder een spot wordt geplaatst, en ook jij slaagt er op die manier perfect in om een übertrendy element in jouw keuken op te nemen, zonder je eigen stijl teniet te doen.

Leicht besteedt heel wat aandacht aan detail: hier worden de (zij)panelen van de keukenlades in glas uitgevoerd. Op deze manier creëert Leicht een perfecte (zij)afsluiting waardoor je een overzicht over de lades houdt en je alles snel kunt terug vinden. En toegegeven: het draagt toch wel bij tot een mooie, algemeen afgewerkte, luxueuze keukenlook.

 

 

valcocine

Scavolini - Crystal
Het Italiaanse keukenmerk Scavolini kiest voor glas, en houdt niet van het halve werk. Deze keuken is volledig in glas uitgevoerd, met glazen deurfronten, werkblad en handgrepen. Let op de combinatie met aluminium, waardoor het licht in de keuken gereflecteerd wordt, wat dan weer de ruimte vergroot.

 

alno

Alno - Alnoart Woodglas
Ook dit is glas. Maar dan helemaal anders. Wat op het eerste zicht hout lijkt, zijn in werkelijkheid in aluminium lijsten gemonteerde, hoogglans glasfronten, die aan de achterzijde met doorlopende houtnerf bedrukt zijn.

 

nolt-glas

Nolte - Nova Glas
Ook Nolte 'goes all the way': spatwand en deurfronten, alles mag in glas én hoogglans. Het doorgetrokken glasfront in een unieke combinatie met lak brengt uw keuken immers op hoogglans. Hier stijlvol in zwart.

 

valcocine
Valcucine - Artemica Vitrum
Twee soorten glas bij Valcucine: helder gelakt en mat. Het helder gelakte glas geeft meer diepte en ruimtegevoel in de keuken. Dankzij de helderheid van het oppervlak worden objecten in de ruimte weerspiegelt. Het matte glas daarentegen heeft een gezuurde textuur wat een minder uitgesproken ruimtegevoel geeft.

 

wellman

Wellmann - Lifestyle collectie
De absolute aandachtstrekker van deze tijdloze keuken is zeker en vast de ingebouwde kastenwand met onderaan twee rijen (ondoorzichtige) glasfronten en bovenaan een rij witte hoogglansfronten.

 

veneta cuccina

Veneta Cucina - Diamante
De Diamante is verkrijgbaar in een hele reeks kleuren, maar deze versie in grijs met mosterd is toch weer iets anders. De consument kleurt zijn keukenfronten naar eigen keuze in, dus kan je hier volop gaan spelen met kleur.

 

schiffini

Schiffini - G.Box
Prachtig voorbeeld van hoe op een ingetogen manier een dunne laag glas als werkblad in het geheel wordt opgenomen. Onopvallend van ver, des te opvallend van dichtbij.
Afkomstig uit magazine: "cuisine".

 


Heeft U vragen? Neem gerust Contact met ons op!

 

EMAIL:   email